SEMNAŢI PETIŢIA ONLINE
PENTRU OPRIREA
PERSECUŢIEI ASUPRA
FALUN GONG ÎN CHINA:
SEMNAŢI PETIŢIA ONLINE
PENTRU OPRIREA
PERSECUŢIEI ASUPRA
FALUN GONG ÎN CHINA:
apel.FalunDafaRomania.net
"În faţa unei brutalităţi atât de înspăimântătoare, sub cel mai puternic regim autoritar al lumii care îţi desfăşoară în plină forţă aparatul represiv împotriva lor, practicanţi Falun Gong... au răspuns cu una din cele mai ample şi originale mişcări non-violente pe care omenirea le-a văzut vreodată."
--
"Astăzi, practicanţii Falun Gong rămân printre grupurile cele mai persecutate din China."
— Amnesty International
Comunicat de Presă

3. PCC conduce extragerea de organe de la practicanţi Falun Gong în viaţă folosind Armata

3.1 Armata este inima sistemului care conduce extragerea de organe de la practicanţi Falun Gong în viaţă

În aprilie 2006, un martor din interiorul sistemului medical militar a dezvăluit crima PCC de extragere de organe de la practicanţi Falun Gong în viaţă. Unele dintre mărturii sunt repetate mai jos:

"Sistemul central de management din China pentru extrageri şi transplanturi de organe de la practicanţi Falun Gong în viaţă este din armată. Supravegherea şi conducerea militară este efectuată de personalul militar afiliat sau organizaţii autorizate de Comisia Militară a PCC. Informaţiile asociate sunt clasificate drept secrete militare. Personalul militar de supraveghere şi conducere are dreptul de a aresta, deţine sau executa orice doctor, poliţist, poliţist paramilitar sau cercetător care dezvăluie secrete către exterior. Personalul militar are imunitate de la Comisia Militară a PCC. Multe unităţi militare sunt de fapt lagăre de concentrare."

"În lagărul de concentrare subteran de la spitalul districtului Sujiatun erau cu adevărat deţinuţi peste 10 000 de oameni la începutul anului 2005, dar în prezent, numărul deţinuţilor este menţinut la 600-750. Mulţi deţinuţi au fost transferaţi în alte lagăre de concentrare". "Ia nu mai mult de o zi pentru a transfera 5000 de oameni într -un tren marfar închis pe o rută specială. Am fost martor la un tren marfar condus special care transfera peste 7000 de oameni într-o singură cursă de la Tianjin în zona Jilin. Mergea noaptea, păzit de armata chineză. Toţi din tren erau legaţi cu cătuşe de bare de tavan proiectate special, ca şi puii de rotiserie."

"Cum am spus mai înainte, în ochii acestor oameni [care fac operaţiile], oamenii cărora le extrag organele nu mai sunt priviţi ca oameni, ci ca animale. Când o fac pentru prima sau a doua oară, unii se simt nesiguri şi nervoşi. Dar după o mie de operaţii, totul se schimbă. Ei devin nepăsători cu privire la extragerea de organe de la oameni vii şi despre arderea în crematoriu a oamenilor vii."

"În China, un număr foarte mare de oameni vii sunt exportaţi. Cu alte cuvinte, oamenii chinezi care îndeplinesc anumite criterii fizice sunt exportaţi în străinătate ca produse printr -o filieră, iar ei sunt însoţiţi de forme de consimţământ "voluntare" fabricate. Transplanturile de organe sunt efectuate în afară, iar corpurile surselor de transplant sunt distruse. În multe ţări există agenţii operate de China care se ocupă de corpuri după ce au loc transplanturile de organe de la oameni vii. Multe ambasade chineze şi consulate sunt de asemenea implicate. Ştiu despre mai mult de 940 de oameni exportaţi în 2005."

"După declaraţiile regimului, toate donaţiile de organe sunt voluntare şi efectuate pe canale oficiale. Practicanţii Falun Gong şi alţi deţinuţi sunt ţinuţi cu numele real, dar când vine vorba de transplanturi de organe sunt folosite nume fictive. Cu alte cuvinte, o identitate falsă este creată pentru fiecare persoană. Însă toată informaţia persoanei este completă şi este semnat un formular de donaţie de organe de transplant (cu o semnătură falsă). Am întâlnit mai mult de 60 000 de asemenea documente cu semnături falsificate. Toate spuneau că individul acceptă voluntar să fie sursă pentru un anume transplant de organ (inclusiv inimă) şi va fi responsabil pentru toate consecinţele. Multe semnături au grafia aceleiaşi persoane. Aceste documente sunt ţinute pentru 18 luni şi trebuie distruse după ce trec cele 18 luni. Documentele sunt ţinute în regiunile militare de la nivel de provincie. Pentru a vedea aceste documente este nevoie de permisiune de la comisionarul special local al Comitetului Central al PCC."

3.2 Rolul important al spitalelor militare

Datorită accesului lor convenabil la banca de organe a practicanţilor vii Falun Gong închişi, spitalele militare, incluzând armata chineză, spitalele poliţiei militare şi spitalele biroului de securitate publică joacă un rol important în extragerea de organe de la practicanţi Falun Gong în viaţă. Cu priceperea şi echipamentele lor avansate, aceste spitale militare au efectuat transplanturi de organe în cantităţi mari extrăgându-le de la practicanţi Falun Gong vii şi vânzându-le. Li se dau "responsabilitatea importantă" de a efectua transplanturi de organe liderilor PCC şi VIP -urilor străini. PCC i-a transformat în "măcelari în haine albe".

Spitalul General al Armatei de Eliberare a Poporului (PLA) (sau spitalul "301" din Beijing) este cel mai mare spital general al PLA. Oferă tratament medical, educaţie clinică, îngrijire de sănătate şi cercetare ştiinţifică. Toate bolile complicate ale personalului medical de diferite ranguri şi categorii din diferite regiuni militare sunt trimise către spitalul general PLA. Oferă tratament medical şi îngrijire de sănătate liderilor statului şi comitetelor militare. Este o regulă a spitalului ca sursele şi numărul de organe pentru transplanturi de organe trebuie ţinute secret. Oricine dezvăluie informaţie nu va mai efectua niciodată vreo operaţie. În iulie 2006, un doctor a promis unui pacient că îi va găsi un ficat compatibil în doar o săptămână.

La spitalul de sud al Universităţii Medicale Militare nr. 1 al oraşului Guangzhou şi la spitalul Daxinhua al serviciului militar din oraşul Chongqing, elicopterele pot ateriza direct pe acoperişul spitalelor. Aceste spitale pot cere escortă militară pentru organele extrase sau pentru "donatori" dacă au nevoie să asigure succesul şi discreţia unui serviciu de transplant de organ pentru un VIP chinez sau străin. Acesta este un secret cunoscut.

În vol. 3, nr. 11 din noiembrie 2003 al Revistei Medicale Chineze, doi doctori de la spitalul de sud al Universităţii Militare Medicale nr. 1 din oraşul Guangzhou au publicat un articol numit "Experienţe din ghidarea studenţilor care efectuau practica la transplanturile clinice de rinichi". Acolo scrie:

"Odată cu creşterea transplanturilor de rinichi în departamentul nostru, mulţi doctori tineri din toată China, inclusiv cei din armată, caută să obţină diplome de Master şi PhD la colegiul nostru pentru transplanturi de rinichi. Când termină şcoala ei trebuie să lucreze ca rezidenţi la departamentul nostru pentru 6-8 luni."

"Extragerea unui rinichi este o parte importantă din transplantul de rinichi. Cheia este de a reduce pierderea de sânge cald. În diverse medii complicate, doctorii trebuie să prevină alterarea rinichiului în timpul extragerii. [...] Înainte de fiecare operaţie de transplant de rinichi, instructorii vor explica rezidenţilor punctele importante ale operaţiei. După fiecare operaţie, instructorii vor explica rezidenţilor cum au rezolvat ei problemele din timpul operaţiei. [...] Odată cu creşterea numărului de rezidenţi implicaţi în extragerea de rinichi, ei vor începe să extragă rinichi sub supravegherea instructorilor respectivi, [...] Rezidenţii au învăţat din experienţa practică din timpul operaţiilor de transplant de rinichi. [...] Ajungând de la a şti puţin despre transplantul de rinichi la nivelul de medic profesionist de transplant de rinichi, majoritatea rezidenţilor, la absolvire, au fost trimişi la diferite spitale şi au devenit parte din echipa principală de acolo pentru transplantul de rinichi."

Pe multe website-uri legate de transplanturile de organe, un mare număr de doctori tineri de transplant de organe pretind că ei "au o bogată experienţă în extragerea şi transplantul de organe". Articolul citat din Revista Medicală Chineză ilustrează modul cum PCC antrenează aceşti doctori, care în loc să devină salvatori de vieţi devin criminali, măcelari inumani în haine albe.

3.3 Numărul uriaş de transplanturi de organe efectuate în spitalele militare

Conform cu investigaţia efectuată de Organizaţia Mondială de Investigare a Persecuţiei Falun Gong (WOIPFG), până acum, majoritatea dintre cele 150 de spitale militare din China au efectuat transplanturi de organe. Informaţia descoperită pe website-urile acestor spitale dezvăluie numărul şocant de mare de transplanturi de organe.

Ca organizaţie medicală cheie pentru transplanturi de organe în armată, Spitalul Universităţii Militare Medicale secundare Changzheng este privit ca "foarte realizat". Conform cu statisticile proprii publicate, spitalul a efectuat peste 2800 de transplanturi de rinichi şi peste 300 de transplanturi de ficat. În cele 9 zile dintre 22 aprilie şi 30 aprilie 2005, spitalul a terminat 16 transplanturi de ficat şi 15 transplanturi de rinichi. Conform cu website -ul său, spitalul pretinde că a atins un nou record pentru cel mai mare număr de transplanturi în cel mai scurt timp.

Departamentul pentru ficat de la Spitalul de sud-vest al Universităţii Militare Medicale nr. 3 din oraşul Chongqing a devenit centrul de transplant de ficat al PLA. De fapt, acum este unul dintre cele mai mare centre de operaţii pe ficat şi pancreas. A pornit de la efectuarea transplanturilor de ficat în 1999. Spitalul are 3 saloane de operaţie pentru ficat şi pancreas. În fiecare an peste 3000 de pacienţi chinezi şi străini suferind de boli de ficat şi pancreas vin aici pentru tratament medical. Până acum au efectuat peste 2400 de transplanturi de organe. De asemenea are utilităţile şi personalul profesional pentru a efectua 6 transplanturi de ficat în acelaşi timp. Pentru a -şi extinde capacitatea sa de transplant de ficat, spitalul a mărit numărul de paturi de la 122 la 150.

Spitalul General al Regiunii Militare Jinan poate că este un spital de dimensiune medie, dar departamentul său de Urologie a terminat 1500 de transplanturi de rinichi. Qilu Evening News a avut următorul raport pe 21 martie 2005, despre preşedintele Li Xiangtie, care a absolvit la Universitatea Militară nr. 2 din Shanghai: "Sub conducerea preşedintelui Li Xiangtie, departamentul de Urologie are drept angajaţi un grup de profesionişti excelenţi. Departamentul are capacitatea de a efectua 6 transplanturi de rinichi în acelaşi timp şi a creat un record naţional prin efectuarea a 16 transplanturi complete de rinichi în 24 de ore." Instructorul lui Li Xiangtie, dl. Li Shenqin, a efectuat peste 1000 de transplanturi de rinichi.

În raportul său din 23 mai 2006 numit, "Tărâmul şi ţelul înalt al unui doctor militar", Liaoxi Commercial Newspaper spunea că Chen Rongshan, preşedinte al spitalului "205" al PLA şi vicepreşedinte al Subcomitetului de Urologie al Asociaţiei Medicale din oraşul Jinzhou, a terminat 568 de transplanturi de rinichi. Spitalul "205" al PLA este localizat în micul oraş Jinzhou. Este bătător la ochi faptul că este capabil să obţină un număr aşa de mare de rinichi compatibili.

În timpul investigaţiilor telefonice ale Coaliţiei pentru Investigarea Persecuţiei Falun Gong (CIPFG) [pozând drept un pacient potenţial de transplant de organ], investigatorii au descoperit că multe spitale militare, cum ar fi Spitalul General Militar Nanjing, Spitalul General Militar Shenyang, Spitalul General Al Armatei Shandong şi Spitalul General Militar Fujian pretindeau că au efectuat multe transplanturi de organe. Spitalul General Militar Fujian pretindea că numărul de transplanturi este pe locul doi sau trei în ultimii 2-3 ani. Spitalul Forţelor Aeriene Xinjiang pretindea că are un mare număr de donatori de organe cu vârste între 20 şi 30 de ani. Pretindea de asemenea că atunci când doctorii din Beijing şi Shanghai nu pot găsi rinichi îşi aduc pacienţii aici.

Partea 2Partea 4

-