SEMNAŢI PETIŢIA ONLINE
PENTRU OPRIREA
PERSECUŢIEI ASUPRA
FALUN GONG ÎN CHINA:
SEMNAŢI PETIŢIA ONLINE
PENTRU OPRIREA
PERSECUŢIEI ASUPRA
FALUN GONG ÎN CHINA:
apel.FalunDafaRomania.net
"În faţa unei brutalităţi atât de înspăimântătoare, sub cel mai puternic regim autoritar al lumii care îţi desfăşoară în plină forţă aparatul represiv împotriva lor, practicanţi Falun Gong... au răspuns cu una din cele mai ample şi originale mişcări non-violente pe care omenirea le-a văzut vreodată."
--
"Astăzi, practicanţii Falun Gong rămân printre grupurile cele mai persecutate din China."
— Amnesty International
Comunicat de Presă

Ce este Falun Gong

Practica de cultivare şi cultura chineză

Falun Gong - cunoscut şi sub numele de Falun Dafa, practica de cultivare Marea Cale a Roţii Legii - este o formă antică de practică de cultivare.

Când se vorbeşte de China, mulţi oameni se gândesc la Tai Chi, arte marţiale, acupunctură, I Ching, Confucius sau taoism. Puţini ştiu că toate acestea au o rădăcină comună: xiu-lian, sau cultivare-practică.

De la originea sa, cultura chineză a îmbrăţişat conceptul de "Armonie între Cer şi Om". Calea de obţinere a Armoniei, a sinelui propriu adevărat, este practica de cultivare. Literatura chineză este plină de legende cu oameni care ating statutul de zeităţi, care devin iluminaţi sau obţin Calea (Tao) prin practica de cultivare şi au existat mii de şcoli diferite de practică de cultivare de-a lungul istoriei Chinei. Aşadar, termenul de practică de cultivare se referă la îmbunătăţirea minţii şi a corpului, cultivare însemnând îmbunătăţirea minţii, iar practica de exerciţii însemnând purificarea corpului.

Yong practitioner...

Practica de cultivare şi-a lăsat amprenta pe aproape toate aspectele culturii chineze. Învăţăturile lui Lao Zi şi Confucius, de exemplu, iniţial erau pentru ghidarea practicii de cultivare a discipolilor lor. Un mare număr de personaje istorice care au contribuit la formarea istoriei Chinei erau practicanţi de xiu-lian. De fapt, cultivarea caracterului moral era o condiţie esenţială pentru studenţii din orice domeniu serios, iar motto-ul de "cultivă-te pe tine însuţi, îngrijeşte-te de familia ta, guvernează un stat şi adu pacea în lume" a fost un motto al intelectualilor timp de multe generaţii. Drept rezultat, valorile etice derivate din învăţăturile practicilor de cultivare au jucat un rol esenţial în stabilirea şi păstrarea moralităţii sociale.

Practica de cultivare este deplin recunoscută pentru efectele sale asupra sănătăţii fizice şi a puterilor supranormale. De exemplu, beneficiile de sănătate ale Tai Chi-ului şi ale exerciţiilor de arte marţiale sunt binecunoscute în întreaga lume. Toţi doctorii şi vindecătorii renumiţi din întreaga istorie chineză erau practicanţi ai unor căi de cultivare şi aveau puteri supranormale pe care le foloseau pentru a vindeca boli. De fapt, ei au fost cei care au format teoria şi practicile medicinei chineze.

Răspândirea QiGong-ului

Regimul partidului comunist chinez a dus la un sfârşit abrupt al bogatei tradiţii de cultivare şi practică în China. Ideologia ateistă a partidului şi puterea totalitară a umbrit orice alte idei. Practica de cultivare a fost etichetată drept "superstiţie" şi persecutată cu brutalitate. În primii doi ani de conducere comunistă, un număr estimat la 2 milioane de oameni au fost executaţi în mişcarea de "suprimare a sectelor contra-revoluţionare superstiţioase şi a societăţilor secrete". În următoarele patru decenii, nimeni nu a mai îndrăznit să menţioneze despre practica de cultivare în public.

Represiunea politică nu poate însă suprima bolile, iar guvernarea defectuoasă a dus la o criză fără precedent a sănătăţii naţiunii. Prin anii 1970, pentru a oferi un ajutor nevoii de vindecare şi păstrare a condiţiei fizice, unele exerciţii unice au fost introduse în mod tăcut publicului sub un nume nou – qigong – şi au căpătat imediat o mare popularitate din cauza efectelor lor remarcabile asupra sănătăţii. Unii oameni au dezvoltat şi puteri supranormale din exerciţiile de qigong, cum ar fi vederea prin corpul uman, citirea cu urechile sau clarviziunea.

Popularitatea şi capacităţile supranormale ale qigong-ului nu au scăpat atenţiei unora dintre oficialii partidului. În a doua jumătate a anilor 1970, aceşti gardieni ai partidului au încercat să înăbuşe practicile de qigong, pretinzând că orice îngăduinţă este egală cu înfrângerea marxismului şi a ştiinţei de către superstiţie şi pseudoştiinţă. Din fericire, unii oficiali de rang înalt mai deschişi la mine au beneficiat şi ei din practicile de qigong, iar ei au ajutat la soluţionarea unui compromis. Pe 20 aprilie 1982, partidul a adoptat o politică privind qigong: "fără a promova, fără a disputa şi fără a critica". Cu toate acestea, a fost înfiinţată Asociaţia Naţională de Cercetare a Ştiinţelor de QiGong pentru a supraveghea dezvoltarea qigong-ului în China.

Politica celor "trei fără" a apărat temporar qigong-ul de politică, iar asta a dus la o răspândire masivă a qigong-ului. În deceniul următor, au apărut în societate peste 2000 de şcoli de practici de qigong. Entuziaşti au început să prezinte qigong-ul lumii drept exerciţii de respirat antice chinezeşti, cu toate că termenul qigong nu este un termen din antichitate, iar cele mai multe exerciţii de qigong nu se bazau pe controlul respiraţiei. Ce era cu adevărat qigong-ul? Cum de avea o asemenea putere mistică de vindecare a bolilor? Care este baza ştiinţifică a puterilor supranormale? Nimeni nu ştie răspunsul la aceste întrebări. Mulţi maeştri falşi de qigong au profitat de această confuzie şi au dus de nas şi au obţinut profituri materiale de la discipoli naivi. După două decenii de la introducerea sa, qigong-ul începuse să îşi piardă din atractivitate.

Introducerea Falun Gong publicului larg

Premiile oferite dlu...
Premiile oferite dlui. Li Hongzhi şi Falun Gong în 1992 şi 1993 la Expoziţiile Orientale de Sănătate din Beijing. Pentru a ajuta la promovarea qigong-ului şi a medicinei alternative, dl. Li şi studenţii săi au participat la Expoziţiile Orientale de Sănătate din Beijing 1992 şi 1993. La amândouă evenimentele, Falun Gong a primit următoarele premii:
Stânga sus: Certificatul de Onoare pentru dl. Li Hongzhi pentru Contribuţii Remarcabile la Expoziţia Orientală de Sănătate din 1992;
Dreapta sus: Premiul pentru Avansare în Noua Ştiinţă pentru dl. Li Hongzhi la Expoziţia Orientală de Sănătate din 1993;
Stânga jos: Certificatul de Onoare pentru dl. Li Hongzhi pentru Contribuţii Remarcabile la Expoziţia Orientală de Sănătate din 1993;
Dreapta jos: Premiul de "Cel mai aclamat maestru de qigong" pentru dl. Li Hongzhi la Expoziţia Orientală de Sănătate din 1993.

Pe 13 mai 1992, dl. Li Hongzhi a ţinut prima prelegere Falun Gong în oraşul său natal Changchun, provincia Jilin. Cei care au asistat la curs au realizat imediat că qigong-ul pe care îl preda dl. Li era complet diferit de alte qigong-uri. Pentru prima dată ei au învăţat că qigong este doar aspectul fizic al practicii de cultivare şi cuvântul qigong a fost inventat pentru a evita persecuţia politică, iar pentru a obţine beneficiile complete ale practicii de cultivare omul trebuie să dea atenţie şi aspectului mental – cultivarea.

Printr-o singură acţiune benevolentă, dl. Li Hongzhi a readus mii de ani de tradiţie a practicilor de cultivare înapoi poporului chinez.

Nimeni nu a realizat importanţa acelui eveniment la acel timp. Opt ani mai târziu, practicanţii Falun Gong din întreaga lume au numit ziua de 13 mai "Ziua Falun Dafa" pentru a sărbători data istorică a introducerii Falun Dafa către public.

O participantă la acea prelegere a povestit în 1999 despre experienţa ei la o emisiune TV în provincia Jilin: "Am fost dusă la prelegere pe o targă. Învăţătorul Li le-a cerut celorlalţi să mă ducă pe scenă. După doar căteva secunde Învăţătorul mi-a spus să mă ridic, iar eu chiar am putut să mă ridic. Învăţătorul mi-a spus apoi să cobor de pe targă şi să stau în picioare. M-am gândit în sinea mea, eu sunt paralizată de câţiva ani; oare pot să mă ridic? Dar chiar am putut să mă ridic! Învăţătorul mi-a spus apoi, eşti deja vindecată!"

După ce a ţinut două prelegeri de succes în Changchun, în iunie 1992 dl. Li a călătorit la Beijing pentru a vizita Asociaţia Naţională de Cercetare a Ştiinţelor de QiGong. Fiind profund impresionată de învăţăturile dlui Li, Asociaţia de Cercetare a decis să susţină Falun Gong drept o şcoală afiliată de qigong şi să sponsorizeze promovarea Falun Gong în China. De atunci şi până la sfârşitul anului 1994, dl. Li a ţinut 54 de prelegeri de 10 zile în China, toate fiind sponsorizate şi organizate de Asociaţia de Cercetare. Zeci de mii de oameni au participat la acele prelegeri. Însă Falun Gong s-a răspândit către mult mai mulţi oameni decât cei care au învăţat direct de la dl. Li.

Beneficiile de sănătate ale Falun Gong

Ceea ce a fascinat oamenii la început a fost puterea miraculoasă de vindecare a Falun Gong.

În decembrie 1992 şi decembrie 1993, dl. Li şi discipolii săi au fost invitaţi să participe la Expoziţiile Orientale de Sănătate din Beijing. În timpul expoziţiilor, dl. Li şi discipolii săi au vindecat numeroase cazuri dificile de boli. Mulţi oameni au fost aduşi pe targă şi au plecat pe picioarele lor, iar mulţi şi-au văzut tumorile micşorându-se chiar sub ochii lor. Pentru contribuţiile sale, expoziţiile l-au onorat pe dl. Li cu multe premii, incluzând "Premiul de Cel mai aclamat maestru de qigong" şi "Premiul pentru Avansare în Noua Ştiinţă". Profesorul Jiang Xueguei, consilier şef la expoziţia din 1992 a lăudat: "Ca şi consilier general al Târgului, recomand cu răspundere tuturor să practice Falun Dafa."

În timpul Expo...
În timpul Expoziţiei Orientale de Sănătate din Beijing 1993, dl. Li Hongzhi a introdus Falun Gong publicului larg şi a vindecat numeroase cazuri dificile de boli. Falun Gong a primit trei premii.

Una din persoanele care lucra la Expoziţia din 1993 îşi aduce aminte: "Într-o zi, în jur de ora 5:30 după amiaza, când expoziţia era aproape pe sfârşite, un om în jur de 40 de ani s-a grăbit către Maestrul Li. Urmându-l îndeaproape era un alt om care ajuta o doamnă în vârstă care părea să fie mama celor doi. Femeia în vârstă avea o cocoaşă severă, având coloana aplecată în faţă la aproape 90 de grade şi îşi ridica sus capul cu mare dificultate. Când i-a văzut, Maestrul Li i-a spus primului bărbat să nu îşi facă griji, apoi s-a întors către bătrână şi i-a spus să meargă în spatele lui. Mergând în faţa sa, Maestrul Li i-a spus "Relaxează-te, relaxează-te, mergi sus, mergi sus". După câţiva paşi, bătrâna a mers cu spatele drept! Văzând asta bărbaţii au amuţit, nu au mai putut să spună nimic şi au îngenunchiat în faţa Maestrului Li!"

S-a răspândit vorba "Falun Gong este miraculos!"

Nu toată lumea a fost convinsă uşor la început. Ei încercau mai întâi toate căile convenţionale de tratement iar abia apoi încercau Falun Gong. Un exemplu tipic este al generalului Li Qihua. Generalul Li s-a născut în 1918, a intrat în Armata Roşie în 1931 şi a devenit membru al partidului comunist când avea 18 ani. A devenit medic militar în 1937 şi a servit întreaga sa carieră în sistemul medical militar. Înainte de pensionarea sa în 1984, el era preşedintele Spitalului General al PLA (Spitalul 301), cel mai bun spital din China şi preşedintele Şcolii Medicale Secundare a Armatei. Spitalul 301 este responsabil cu tratarea liderilor naţiunii chineze şi are acces la tehnologiile medicale cele mai avansate. Toate acestea nu au putut să o ajute însă pe soţia generalului Li. Într-un articol în 1998, generalul Li scria:

"Soţia mea a dezvoltat căteva boli, cum ar fi boala coronariană arterială, hiperlipidemie, glaucom şi hepatită. Cu toate că avea luxul de a accesa cel mai bun sistem medical, bolile sale nu au fost vindecate niciodată iar starea sa de sănătate s-a deteriorat! Era complet dependentă de medicamente, iar uneori de oxigen. Ţineam două rezervoare de oxigen în casă, unul sus şi altul la parter, pentru a-i fi de ajutor imediat când avea nevoie. Pe atunci, ea îşi pierdea respiraţia chiar şi când urca scările şi de multe ori trebuia să se oprească pentru o pauză.

...în aprilie 1993 ea s-a înscris la cursul Maestrului Li. Pe atunci eram sceptic faţă de asta. Gândeam că dacă eu nu pot să îi vindec bolile cu metodele terapeutice cele mai bune posibil, cum ar putea ea să îşi revină din asemenea boli severe asistând la un curs de qigong? Însă, curând după ce a început să practice Falun Gong, corpul şi spiritul ei au avut schimbări extraordinare...Pe măsură ce progresa în cultivarea în Falun Gong, toate bolile ei au dispărut. Nu mai ia medicamente de mai mult de cinci ani.

Dl. Li Hongzhi a fos...
Dl. Li Hongzhi a fost intervievat de postul CCTV în 30 iulie 1993.

Schimbările avute de soţia mea m-au şocat! În final am decis să încerc şi eu, aşa că am început şi eu să cultiv pe calea Falun Dafa.

Ca membru al partidului comunist, un tovarăş al Armatei Revoluţionare şi doctor medic pentru aproape 60 de ani, sfătuiesc cu sinceritate pe cei care au boli să renunţe la acel ataşament, să citească în mod sincer cartea Zhuan Falun şi să practice cele cinci seturi de exerciţii. Indiferent de ce boală aţi avea, veţi obţine rezultate neaşteptate. Asta s-a dovedit din experienţele a nenumăraţi cultivatori."

Generalul Li era un consilier medical apreciat printre liderii seniorii naţionali şi militari din China, iar recomandarea sa a jucat un rol important în popularizarea Falun Gong printre oficialii de rang înalt şi cei din armată.

Povestiri ca cea a familiei generalului Li sunt numeroase. Prin practica Falun Gong, nenumăraţi oameni şi-au vindecat bolile de o viaţă, nenumăraţi oameni şi-au revenit din boli fatale, nenumăraţi oameni ţintuiţi la pat au putut să muncească din nou, iar nenumăraţi oameni cu handicap au putut să meargă, să vorbească, să vadă şi să audă din nou. Aproape orice practicant Falun Gong are povestea sa proprie. Înainte de 1999, mărturii ale beneficiilor supreme de sănătate ale exerciţiilor Falun Gong apăreau frecvent în ziarele şi revistele din China.

Cultivând Adevăr-Bunăvoinţă-Toleranţă

Oricât ar fi de remarcabile beneficiile fizice de sănătate ale exerciţiilor Falun Gong, pacea internă şi creşterea spirituală pe care o obţin oamenii din cultivarea Falun Gong este ceea ce îi determină în cele din urmă să devină practicanţi adevăraţi.

Dl. Li Hongzhi a par...
Dl. Li Hongzhi a participat la o discuţie difuzată la Radioul Poporului din Tianjin pe 18 martie 1994.

Dintre toate învăţăturile contemporane de qigong din China, Falun Gong este singura care pune accentul pe cultivare. În prelegerile şi scrierile sale, dl. Li afirmă că pentru a progresa în practica de cultivare omul trebuie să se asimileze la caracteristica esenţială a universului, Adevăr-Bunăvoinţă-Toleranţă. Un practicant trebuie mai întâi de toate să fie o persoană bună cu standarde morale foarte înalte. El trebuie să îşi câştige existenţa în mod cinstit şi să renunţe la gândurile rele şi indecente. În timpul unui conflict, trebuie să se gândească mai întâi la ceilalţi, să caute în interior pentru a-şi găsi defectele proprii, să renunţe la ataşamentele pentru faimă, bogăţie şi dorinţele erotice şi să nu facă niciodată rău altora pentru binele propriu. Prin îmbunătăţirea continuă a xinxing-ului propriu – adică a calităţii mentale şi morale – el va deveni o persoană mai bună şi mai nobilă, iar în cele din urmă se iluminează şi atinge un tărâm mental mai înalt.

Puţin îna...
Puţin înainte de începerea persecuţiei în 20 iulie 1999, 30 000 de practicanţi au efectuat exerciţiile în Arena Sportivă Harbin, oraşul Harbin, provincia Heilongjiang.

În timp ce Falun Gong era introdus publicului, societatea chineză trecea prin cea mai mare distrugere a moralităţii şi a valorilor. Guvernul îşi pierduse orice pretenţie legitimă de moralitate după masacrul din Tiananmen din iunie 1989; printre oficiali corupţia era în floare; suprimarea constantă a vocilor pentru dreptate socială a lăsat oamenii fără speranţă şi fără alte valori de urmat în afară de materialism şi naţionalismul fanatic. Falimentul moral a cauzat probleme sociale severe, cum ar fi prăpastia imensă dintre bogaţi şi săraci, epidemia de SIDA, mafia, prostituţie, droguri şi o rată înaltă de sinucideri. Niciodată în istoria Chinei nu a mai fost văzută o asemenea distrugere a umanităţii.

Ca o mult aşteptată voce a speranţei în timpuri tulburi, învăţăturile dlui Li au reînviat dorinţele interioare ale multor oameni. Ei s-au iluminat la un nou sens al vieţii, viaţa de cultivare. Ei au experimentat pacea care vine din interior. Au abandonat supărările anterioare fără nici un resentiment. Au abandonat ataşamentele la câştiguri materiale şi nu şi -au mai făcut griji despre dacă alţii vor profita de ei. Oficialii au rezistat corupţiei şi au respins mitele. Afaceriştii nu au mai trişat şi au devenit foarte cinstiţi. Răufăcătorii, drogaţii, prostituatele şi hoţii au început şi ei o nouă viaţă. Nenumăraţi oameni au mulţumit Falun Gong pentru că le-a dăruit o a doua viaţă şi le-a salvat familiile.

Recunoaşterea şi suportul pentru Falun Gong

Falun Gong pune accentul pe cultivarea individuală, dar răspândirea sa largă are un impact pozitiv asupra întregii societăţi, iar acest fapt a fost recunoscut de oameni cât şi de diferite nivele ale guvernului chinez. De fapt, părerea pozitivă a autorităţilor a ajutat la răspândirea Falun Gong în primii ani 1990. Media controlată de stat, incluzând ziarele naţionale şi locale, televiziunile şi staţiile radio, vorbeau în mod frecvent despre activităţile Falun Gong şi beneficiile practicii Falun Gong.

Comisia Sportivă Naţională: Eficienţa generală a obţinerii sănătăţii şi păstrării condiţiei fizice prin Falun Gong este de 97.9%.

Ştirile Securităţii Publice a Poporului au raportat efectele remarcabile ale Falun Gong asupra recăpătării sănătăţii.

Ştirile Securităţii Publice a Poporului, publicate de Ministerul Securităţii Publice a RPC, a avut un raport în 21 septembrie 1993 despre tratamentul gratuit de recuperare dat de dl. Li Hongzhi şi studenţii săi reprezentanţilor ce participau la a treia Conferinţă Naţională Extraordinară de Onorare a Indivizilor JianyiYongwei [combaterea voluntară a activităţilor criminale].

"Pe 30 august, dl. Li Hongzhi, fondatorul Falun Gong, a făcut o vizită la evenimentul Conferinţei împreună cu câţiva studenţi ai săi şi a oferit consultaţii şi tratamente gratuite persoanelor remarcabile JianyiYongwei. La Conferiţă participau aproape 100 de reprezentanţi din 30 de provincii şi oraşe din întreaga ţară, mulţi fiind răniţi sau invalizi din lupta cu criminalii.

Pe 25 august 1993, M...
Pe 25 august 1993, Ministerul Securităţii Publice şi Ministerul de Propagandă au sponsorizat Conferinţa a Treia a Fundaţiei Naţionale pentru Eroi. Societatea de Cercetare QiGong l-a invitat pe dl. Li Hongzhi să facă tratamente gratuite celor care au fost răniţi şi celor invalizi în exerciţiul datoriei.

După tratament, ei au recunoscut în unanimitate că au fost obţinute îmbunătăţiri remarcabile Înainte de tratament, unii oameni sufereau de boli datorate unor răni de cuţit sau armă de foc. După tratament, ei au scăpat de simptomele de durere, amorţeală şi slăbiciune cronică. Cei suferind de răni cerebrale au redevenit cu mintea clară după tratament şi au scăpat de simptomele de dureri de cap şi ameţeli. Unii oameni au scăpat pe loc de tumori. Unii au excretat pietre biliare după 24 de ore de la tratament. Unii sufereau de boli de stomac, boli de inimă sau artrită. După tratament, toţi au scăpat de simptome pe loc. Dintre toţi cei aproape 100 de oameni ce au avut parte de tratament, doar unul nu a observat nici un efect. Toţi ceilalţi au simţit îmbunătăţiri evidente de diferite grade".

Pe 27 decembrie 1993, Fundaţia JianYiYongWei, sub Ministerul Securităţii Publice al Republicii Populare Chineze, a emis un certificat de onoare dlui Li Hongzhi.

Ziarul Tineretului din Beijing : Cartea Zhuan Falun este printre primele zece bestsellere din Beijing

În ianuarie 1995, cartea principală a Falun Gong, Zhuan Falun, scrisă de dl. Li Hongzhi, a fost publicată de China Broadcasting and Television Publishing House, care era afiliată la Departamentul de Emisie şi Televiziune din Departamentul de Stat. Pe 4 ianuarie 1995, ceremonia primei tipăriri a fost ţinută în sala Universităţii Securităţii Publice. De la publicarea Zhuan Falun, cererea cărţii a depăşit mereu producţia. În ianuarie 1996, Zhuan Falun a fost listată în Ziarul Tineretului din Beijing drept una din top zece best sellere.

Ziarul Dalian: Un bătrân contribuie în tăcere

Unde se practică Falun Gong, inimile oamenilor devin mai pline de compasiune iar moralitatea este îmbunătăţită. Ziarul Dalian a raportat în 17 martie 1997, în articolul "Un bătrân contribuie în tăcere", că Sheng Lijian, un om de peste 70 de ani, a construit în tăcere patru drumuri într-un singur an – în total de peste 1100 de metri – pentru consătenii săi. Când oamenii l-au întrebat la ce companie lucrează şi cât îl plăteau, el a spus: "Eu sunt un practicant Falun Gong, nu vreau nici o răsplată pentru asta. Vreau doar să fac un bine tuturor."

Ştirile serii Y...
Ştirile serii Yangcheng (joi, 10 noiembrie 1998) a publicat un articol despre beneficiile pozitive de sănătate ale Falun Gong.

Ştirile serii Yangcheng: Tineri şi bătrâni practică cu toţii Falun Gong (Ştirile serii Yangcheng, Joi, 10 noiembrie 1998)

"În dimineaţa de 8, oficiali din Asociaţia de Arte Marţiale, Comisia Culturii Fizice a provinciei Guangdong au mers în parcul cimitirului martirilor din oraşul Guangzhou şi au privit 5000 de practicanţi Falun Gong efectuând exerciţiile. Practicanţii erau din toate straturile vieţii; cel mai bătrân are 93 de ani (poza din stânga jos), iar cel mai tânăr are 2 ani (poza de sus).

Falun Gong pune accentul pe predarea gratuită - nu se percep bani.
Un loc de practic...
Un loc de practică din oraşul Guangzhou.

După informaţiile culese, în prezent aproape 250 000 de persoane de provincia Guangdong practică Falun Gong. La locul de practică, oficialii au chestionat câţiva oameni care au beneficiat din Falun Gong. Povestirile lor sunt foarte mişcătoare. Dna Lin Chanying, contabil la Guangzhou Diwei Leather Co. a spus că ea suferea de paralizie la degete. 70% din corpul dânsei era amorţit şi nu îl putea simţi şi nu avea controlul asupra fecalelor şi urinei. Curând după ce a început să practice Falun Gong ea a putut să stea în picioare, iar mai târziu a putut să meargă singură. Acum faţa dnei Lin străluceşte de sănătate. Mâinile şi picioarele i se mişcă uşor şi liber."

China Economic Times: Acum pot să stau în picioare

Pe 10 iulie 1998, China Economic Times a publicat un articol intitulat "Acum pot să stau în picioare!", care a raportat povestea unei femei din Handan, provincia Hebei, care a stat paralizată din cauza unei răni la coloana vertebrală timp de 16 ani.Începând din 1 iulie 1996, soţul său a dus-o în scaunul cu rotile la un loc de practică Falun Gong să facă exerciţiile Falun Gong. Ea a urmat principiile explicate în Zhuan Falun în viaţa sa zilnică. Câteva luni mai târziu, toate bolile sale au dispărut iar ea putea să meargă singură. Falun Dafa a făcut o pacientă care era paralizată de 16 ani să poată să stea în picioare.

Comisia Naţională pentru Sport: Eficienţa generală asupra sănătăţii şi păstrării condiţiei fizice prin Falun Gong este de 97.9%

În septembrie 1998, Comisia Naţională pentru Sport a organizat o echipă de medici şi profesori medicali din diferite specialităţi şi a făcut un chestionar statistic asupra sănătăţii mentale şi fizice a 12 553 de practicanţi Falun Gong din oraşe din provincia Guangdong, incluzând Guangzhou, Foshan, Zhongshan, Zhaoqin, Shantou, Meizhou, Chaozhou, Jieyang, Qingyuan şi Shaoguan. Acest chestionar a fost pus la 12 553 de oameni, 27.9% bărbaţi, 72.1% femei, 48.4% sub 50 de ani şi 51.6% peste 50 de ani. Dintre ei, 10 475 de practicanţi sufereau de mai mult de o boală, adică 83.4% din cei chestionaţi. Timpul de când practicau ei varia de la 2-3 luni la 2-3 ani, iar situaţia sănătăţii practicanţilor bolnavi s-a îmbunătăţit destul de mult, efectele de vindecare fiind foarte remarcabile. Raportul de recăpătare a sănătăţii de bază era de 77.5%, iar numărul de practicanţi pe cale de vindecare era de 20.4%. Comisia Sportivă Naţională a concluzionat că eficienţa totală a Falun Gong asupra sănătăţii şă păstrării condiţiei fizice era de 97.9%.

În acelaşi chestionar, 7170 de practicanţi au raportat şi suma pe care o economiseau an ual de la cheltuielile medicale. Ei au economisit un total de 12 650 000 yuani de cheltuieli medicale pe an. Fiecare persoană a economisit o medie de 1700 de yuan pe an.

... ...

...

Statisticile chestionarului din 1998 al Comisiei Naţionale pentru Sport.

Versiunea în lb. engleză:
http://falunhr.org/index.php?option=content&task=view&id=394&Itemid=84

-